VIOL PE ARMENEASCĂ și RĂSPLATA POLITICO-SOCIALĂ PRIN FUTBOL

REMINDER: Dacă ești securiștean spălat pe creier, membru sau fan CNCD, om cu haină de stat (cum spune tarotul) sau un simplu procesoman plictisit și în căutare de pradă, ori, de ce nu, un simplu prostovan cu acces la  netliberare, nu citi mai departe.  Acest articol nu e pentru tine, nu te vizează pe tine sau familia ta minoritară sau diferită etnic ori sexual față de (încă) majoritari, și e o pură invenție fără scop, sens, ideal. Acest articol este un amărât de PAMFLET menit să fie citit de câțiva oameni cândva deștepți. Toți cei care îl repostează trunchiat sau integral, și-l asumă juridic. Locul acestei ficțiuni amărâte e aici, pe acest blog obscur, citit de 10-15 inși, nu distribuit în alt mediu. Orice asemănare cu fapte reale, sexiste, șovine, xenofobe, rasiste, discriminatorii, antisemite, revizioniste, reprezintă o mare tâmpenie și un abuz juridic. Totuși, doar rareori adevărul nu doare, dar sigur vindecă individualități și popoare. Cu zgaibă…

Aseară (31.03.2021) ne-a terminat Armenia la tot. Viol pe Armenească de am zis că i-a antrenat șapca cu Chicago Bulls a lui Florin Halagian.

Am simțit în mine toți armenii vii și morți. Și buni și răi și inutili. Toate cimitirele. Mi l-am simțit în pat în loc de nevastă-mea, suflându-mi sufixul -AN în ceafă pe putregaiul politic Vosganian, pe scriitorul omonim mult supra-evaluat și politizat, am simțit umezeala flegmei cu muci din studioul Pro al armânului Giovani pe cărarea de semi-bros a armeanului Terzian, înțepătura bucilor cu păr de bivoliță ale scolopendrei sexuale universale Kardashian, pe eternul spion din parlament Pambuccian, pe răpitul din telenovela lui Băse Traian, Ohanesian, și ar mai fi mulți ascultători de duduk pe liste, dar, ca o paranteză belită, Ana Aslan și Magdearu au fost orice altceva decât d-alde AN. După logica cu -AN ai spune că și Plugușorul e armenesc și că ne-au dat ăia aseară cu el în cap, ca la Radio Erevan: „S-a sculat mai AN/ Bădica TraiAN”.

Dacă ne-a bătut Albania (după ce timp de o mai bine de o juma’ de secol ne-au jucat pe cap arnăuții), de ce să nu ne de-a bucata și Armenia. Parcă erau urmașii lui Arminius, nu al vreunui sfânt bărbos și păros, dar chelios. Pe jucătorii noștri, pe tatuații noștri, pe maneliștii noștri, pe analfabeții noștri parcă i-a spurcat cucul. Cucul armenesc al lui Creangă. Și calificarea ZBÂRRR pe o dugheană… Am văzut că se zbate (cu un vădit interes) pe pagina sa de facebook, domnul Justin Ștef-AN, care nu e armean, dar are ceva cu numitul Burlean.

După cum știm și ne prefacem că nu știm, Burleanu e numit de SRI. De când există fotbalul românesc, Secu a fost și el prezent, fie că a fost vorba de Nea Lică, Alexandrescu, generalul X, sau alții. Imediat după ’89, când Secu s-a privatizat și își căuta identitatea secuiască sub domn profesor Imre (cel proaspăt îndoliat), fotbalul a mai respirat câțiva ani, iar echipei naționale i s-au dat redevențele promise de către cei care trasau noua hartă a lumii post-sovietice (un loc în sferturi în America, o poveste și un bax de Cola). Atât a putut negocia Iliescu pentru recunoașterea holo.. ..gramei în locul ministrului bâlbâit Marin Sorescu, care a refuzat și a fost ucis prin iradiere.

Din punct de vedere fotbalistic, alții au primit mai mult la desființarea țării/imperiului sau ruperea din trup a unei bucățele: Argentina – răzbunare cu mâna pe minge plus tot mondialul din ’86 pentru Malvine, Ungaria – două finale mondiale pe care n-au fost în stare să le câștige pentru dezimperare, Cehoslovacia/Cehia -două finale și două semifinale Euro (pentru invadarea din 68 și pentru Revoluția de Catifea), bulgarii – un loc 4 și un balon de Aur turcesc (sacrificate fiind Franța în preliminarii și Nemția la turneul final), URSS o finală europeană cadou plus alte finale kievene pentru Lobanovski, Croația – un loc 3 plus o finală mondială, Grecia – un Euro pentru insula cu chiparoși și apoi faliment statal, Turcia – un loc 3, plus vrăjeala Galatasaray, ca s-o lase mai moale în Cipru și pentru pregătirea asaltului Siriei). Urmează răsplătirea Macedoniei pentru că și-a tras porecla DE NORD (deocamdată cu un bilet la Euro) și (probabil) unul la mondiale, și, bineînțeles, a Mierlei (Kosovo). O să vedem, probabil, vreo echipă albanezoidă făcând ravagii prin Conference League. Exemplele sunt nenumărate și le mai așteptăm și pe cele mai parfumate. Vrem să suferim, să ispășim.Doar un singur popor n-a primit niciodată ceea ce merita, din pricina lui Milosevic, care s-a căcat pe el la Davos: Serbia. Și nici nu va primi vreodată. Premiul lor a fost luat de Danemarca în ’92. Pe față, ca să le arate ce puteau avea, dacă stăteau capră un pic. Chiar și romii, dacă își fac țară mâine vor primi un premiu fotbalistic. Cât e de la -AN la ANDO? Oricine ne va răpune pe noi, pentru că gena ne e slabă. Slăbită rău. Și Transnistria ajunge în semifinală europeană sau mondială, dacă slăbește Putin hățurile un pic. În plus, dacă ar renunța mâine la filistenisme, palestinienii ar juca finala mondială din Qataroi.

Terenurile de fotbal sunt teatre politico-societale. Dacă nu înțelegem asta, nu merităm să respirăm de proști ce suntem. Cred cu tărie, că și în fotbal o literă poate fi lagărul celorlalte litere, iar că ceea ce ni se pare for granteed acum, mâine va fi o poveste boemă. Că ne vor bate armenii (fiindcă ne-au bătut, nu doar ne-am învins), va fi ceva liniștitor, dar ne vor bate și echipe compuse doar din pisici, câini, potârnichi, apoi, inevitabil, roboți umanoizi. Filmul nostru românesc, neaoș, e pe sfârșite. Cântați acum ceea ce mai puteți cânta, citiți acum ceea ce mai puteți citi, căci vom pierde și limbă și straie și tot. Ne vom aduce aminte la bătrânețe că existau boscheți pe strada Mântuleasa sau că am văzut o albină cândva. Revenind la armeni, care sunt un popor păros ca șmirghelul, dar remarcabil ca rezistență și valoare culturală (cu mult peste noi), și pe ei i-a bătut de i-a zvântat un popor care nu există pe harta lumii, kurzii (puși de turci și turciți), deci orice e posibil.

Concluzia e că Secu face afaceri tot mai proaste, firmele lor sunt conduse execrabil și proliferează doar prin intimidări la orice licitație, iar, specific, firma numită FRF este scheletică, eclectică în domeniul de activitate propus, și nu că ar putea falimenta (cum naiba să falimenteze falimentul însuși), dar un securist într-un tricou cu Real Madrid, la o terasă pe Decebal, nu poate înțelege că fotbalul ăsta jipat românesc este chiar ultimul refugiu al unei populații bolânde, abuzate, violate moral.

Revin. Aseară nu ne-a bătut Armenia. Încă odată ne-a bătut la tălpi (ca pă secția șaij’pe) SRI-ul prin aripelul din Bacău, Burleanu, care nu poate concepe că un costum Hermes nu poate sta bine pe Panait Istrati… Să-și facă dracului ei stadion în comuna Odăile și să joace singuri cu Armenia la retur… Ar fi interesant, nu?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.